Apotheek

De Zuidas apotheek is er voor de permanente bewoners van dit gebied, de omringende wijken, maar zeker ook voor de mensen die op de Zuidas werken en bedrijven die er gevestigd zijn. U kunt van de dienstverlening van meerdere apotheken gebruik maken. Belangrijk is wel dat wij inzage hebben in de gebruikte medicatie, maar als u ons toestemming geeft voor het ophalen en beschikbaar stellen van medicatiegegevens met andere apotheken dan is dit geen probleem. Kortom, we verwelkomen u graag in onze apotheek.

Expertise

Als apotheek zijn we expert op het gebied van medicijnen. Wij controleren (mits van toepassing) of het voorgeschreven medicijn samen gaat met de andere medicatie. Tevens adviseren wij u graag over een juist gebruik en mogelijke bijwerkingen. Dit doen we niet alleen voor de medicijnen op recept, maar ook voor medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn.

Receptuur van de (huis)arts

Uw arts kan het recept digitaal naar ons versturen. Dit kan door in het systeem van de arts het volgende adres te laten opnemen: 02010775@ringamsterdam.nl.

Maakt uw arts liever gebruik van de fax, dan kan dat ook. Ons faxnummer is 020-2111340.

Uiteraard kan het recept ook aan balie ingeleverd worden, dan handelen we het direct af.

Handverkoop

Naast receptplichtige medicijnen kunt u ook bij ons terecht voor handverkoop artikelen. U ziet deze producten misschien niet uitgestald staan, maar we hebben ze wel op voorraad.

Dit is een bewuste keuze, we willen graag het gesprek aan en een product adviseren wat past bij de klachten of wensen. Wilt u meer weten over de gedachte hierachter, stel u dan gerust uw vragen aan een van onze medewerkers.

Persoonlijk advies

Voor een persoonlijk gesprek over uw medicatie bent u ook welkom in onze apotheek. Hiervoor hebben wij een aparte spreekkamer om uw privacy volledig te kunnen garanderen. Tijdens het medicijngesprek bespreekt de apotheker samen met u, en indien nodig met de huisarts, uw medicijnen en het gebruik daarvan.

Medicatieoverzicht

Om veilige zorg te kunnen verlenen is een actueel medicatieoverzicht nodig. Daar hebben wij uw hulp bij nodig! Informeer ons bij wijzigingen in uw medicijngebruik, gebruik van vrij verkrijgbare middelen (zoals pijnstillers en vitamines), zwangerschap, borstvoeding, bijwerkingen, allergieën en alles wat voor uw medicijngebruik van belang kan zijn. Tevens adviseren wij u om een actueel medicatieoverzicht, waarop ook allergieën en intoleranties vermeld staan, overal mee naar toe te nemen.

Medicatierol

Wanneer u meerdere soorten medicijnen gebruikt, heeft u vaak een grote voorraad aan doosjes in huis. Het is soms moeilijk overzicht hierin te houden. Om toch uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheden in te nemen is een medicatierol, ook wel een baxterrol genoemd, een praktische oplossing voor u. De medicatierol bestaat uit zakjes waarin per tijdstip uw medicijnen zijn verpakt. Op ieder zakje staat welke medicijnen erin zitten, hoe deze eruit zien en hoe laat u deze moet innemen. Op het tijdstip dat u uw medicijnen moet innemen, scheurt u het zakje van de rol en kunt u uw medicijnen innemen. Wilt u meer informatie over de medicatierol? Neem dan gerust contact met ons op!

Bezorgservice

Indien u de voorkeur geeft om u medicijnen thuis of op uw werkadres te laten bezorgen dan kunt u op werkdagen gebruik maken van de gratis bezorgservice van de apotheek.

Vergoeding van medicijnen

De Zuidas apotheek heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. U zorgverzekeraar bepaald welke medicatie wel en niet vergoed wordt. Geneesmiddelen die op recept gaan worden doorgaans vergoed. Geneesmiddelen in de vrije verkoop worden doorgaans niet vergoed. Bij het afhandelen van uw recept controleren wij direct of het medicijn vergoed wordt of niet. Als de medicatie binnen het verzekerde pakket valt, dan declareren wij dit rechtstreeks bij uw zorgverzekering. Is dat niet het geval dan moeten we helaas met u afrekenen.

Het is goed om te beseffen dat kosten voor medicatie verrekend worden met uw eigen risico van de zorgverzekering.